Waarschuwingen voor blauwalg

Bij de Kardingerplas en bij De Lijte, aan de zuidkant van het Paterswoldsemeer geldt een waarschuwing voor blauwalg. De provincie Groningen heeft borden geplaatst om zwemmers hierover te informeren.

Gering risico

In het zwemwater is een lage concentratie blauwalg aangetroffen. Dit betekent dat er een gering risico voor de volksgezondheid aanwezig is. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten.

Controle

De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid (zoals drijflijnen, afvalbakken en douches).

Meer informatie

Actuele informatie over zwemplassen is te vinden op de pagina zwemplassen, via de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen, telefoonnummer 050 - 316 44 55 en op NOS teletekst pagina 725. Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD, telefoonnummer 050 - 367 41 77 (op werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur).