Waarschuwingen voor blauwalg

De provincie Groningen waarschuwt zwemmers voor een lage concentratie blauwalgcellen in verschillende zwemplassen in onze provincie. Het gaat om Meerwijck aan het Zuidlaardermeer, het Koetshuis in Veendam en de Natte Horizon in Bourtange. Wij hebben hier waarschuwingsborden geplaatst. Een lage concentratie blauwalg betekent dat er een gering risico voor de volksgezondheid aanwezig is.

Controle

De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid (zoals drijflijnen, afvalbakken en douches).

Meer informatie

Algemene informatie over zwemplassen is te vinden op de pagina zwemwater, via de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen, telefoonnummer 050 - 316 44 55 en op NOS teletekst pagina 725. Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD, telefoonnummer 050 - 367 41 77 (op werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur).