Waarschuwingen voor blauwalg

De provincie Groningen waarschuwt zwemmers voor een lage concentratie blauwalgcellen in verschillende zwemplassen in onze provincie. Het gaat om Plan Zuid in Oude Pekela, Ruitershorn in Muntendam, De Eems in Termunten en het Proostmeer in Wagenborgen. Wij hebben hier waarschuwingsborden geplaatst. De waarschuwing bij het Koetshuis bij Borgerswold in Veendam is ingetrokken.

Gering risico

Een lage concentratie blauwalg betekent dat er een gering risico voor de volksgezondheid aanwezig is. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten.

Controle

De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid (zoals drijflijnen, afvalbakken en douches).

Meer informatie

Actuele informatie over zwemplassen is te vinden op de pagina zwemplassen, via de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen, telefoonnummer 050 - 316 44 55 en op NOS teletekst pagina 725. Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD, telefoonnummer 050 - 367 41 77 (op werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur).