Waarschuwing blauwalg Schildmeer en Proostmeer ingetrokken

De provincie Groningen heeft de waarschuwing voor blauwalg in het Schildmeer (Steendam) en Proostmeer (Wagenborgen) ingetrokken. Uit de nieuwste monsters blijkt de besmetting met blauwalg zodanig verminderd is dat er geen risico meer bestaat voor de gezondheid van zwemmers en honden.

Controle zwemlocaties

De waterschappen controleren de kwaliteit van het zwemwater iedere veertien dagen in de maanden mei t/m september. Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en of er bacteriën in het water zijn die ziektes kunnen veroorzaken. Locaties waar bijvoorbeeld blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd worden iedere week geïnspecteerd.

De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid (zoals drijflijnen, afvalbakken en douches). Algemene informatie over zwemwaterlocaties vindt u op de pagina 'zwemwater' op deze site.

Actueel nieuws

Het laatste nieuws over zwemplassen wordt bekendgemaakt via de website en de zwemwatertelefoon (tel. 050 - 316 44 55) van de provincie Groningen en op NOS teletekst pagina 725.

Meer informatie

Op de websites van de waterschappen vindt u meer informatie over zwemwater: www.waterschaphunzeenaas.nl, www.noorderzijlvest.nl en www.wetterskipfryslan.nl.