Voordelig met de trein naar Duitsland met Niedersachsenticket

Bent u van plan om met de trein naar Duitsland te reizen? Met het Niedersachsenticket kunt u voor 22 euro vanaf elk station op het traject Groningen - Bad Nieuweschans naar stations in de Duitse regio Nedersaksen reizen. Denk aan Oldenburg, Bremen of Hannover. Gedeputeerde Mark Boumans reikte op vrijdag 29 november een ticket uit aan Dolf Vogd, honorair consul voor Duitsland in Groningen en Drenthe, en aan tv-presentator Piet van Dijken.

Online boeken

Door aandacht te vragen voor het bestaan van het Niedersachsenticket, wil de provincie reizigers een extra stimulans geven om met de trein naar Duitsland te reizen. Het Niedersachsenticket is in Nederland alleen online te boeken via www.wiederline.com . Er zijn verschillende tarieven: voor individuele reizigers en voor groepsreizigers.

Wiederline

De provincie wil de treinverbinding met Leer en Bremen verbeteren. Dit gebeurt samen met Arriva en de Duitse spoorwegorganisatie Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen. Eind vorig jaar werd het aantal treinen tussen Groningen en Leer uitgebreid. Dagelijks rijdt er nu tussen beide steden elk uur een trein.Ook kreeg de treinverbinding een eigen naam ('Wiederline), een eigen logo en een eigen website. Daarmee moet de spoorlijn bekender worden onder het publiek en meer reizigers trekken. In de toekomst moet er tussen Groningen en Leer ook een sneltrein gaan rijden.

Trein Groningen - Bremen

Uiteindelijk  moet het mogelijk worden om binnen anderhalf uur van Groningen naar Bremen te reizen. Komend jaar gaat de provincie onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Hiervoor zijn in Nederland en Duitsland forse investeringen nodig. De provincie onderzoekt ook hoeveel de maatregelen gaan kosten. Om deze ambitie kracht bij te zetten, stellen Provinciale Staten 85 miljoen euro beschikbaar.