Vmbo-jaar officieel van start op Leon van Gelder

Leon van Gelder in de stad Groningen was dit jaar het decor voor de officiële start van het vmbo-schooljaar. Commissaris van de Koning René Paas gaf het officiële startsein op woensdag 7 september. Hij overhandigde daarbij de Onderwijskrant provincie Groningen. Voor René Paas was het de eerste keer, voor de provincie inmiddels de negende keer dat we dit organiseren.

Belang vmbo

In zijn openingswoord ging René Paas in op de betekenis van prof. Leon van Gelder, hoogleraar onderwijskunde in Groningen (1913-1981), voor het onderwijs en op het belang van het vmbo voor onze maatschappij. We gaan tenslotte allemaal naar de kapper en naar de garage voor een onderhoudsbeurt aan de auto.

Onderwijskrant

Amber Uuldriks, oud-leerling en lid van het Trendteam, en Peter Bakker, docent aan de Leon van Gelder, namen het eerste exemplaar van de Onderwijskrant provincie Groningen in ontvangst. De krant is een initiatief van de provincie en is gemaakt in samenwerking met Prodemos en jongeren uit het Trendteam. Er is een aparte edititie voor vmbo en voor havo/vwo. De Onderwijskrant is te bestellen via de webshop van Prodemos.

Leon van Gelder en Trendteam

Wij organiseren de opening van het vmbo-jaar ieder jaar op een andere school in de provincie. De keuze is dit jaar op de Leon van Gelder gevallen, omdat de leerlingen van de school al een aantal jaren actief zijn in het Trendteam van de provincie. Het Trendteam is een groep van ongeveer 20 jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar, die ons adviseert en met ons meedenkt over ons beleid.

Traditie

De aftrap van het vmbo-jaar is inmiddels een traditie geworden. De provincie wil met de opening het beroepsonderwijs in Groningen extra aandacht geven. Voor het evenement zijn onder meer ook gemeenten en andere vmbo-scholen uitgenodigd.