Vernieuwde Baron van Asbeckweg in Warfhuizen feestelijk geopend

De herinrichting van de Baron van Asbeckweg (N983) in Warfhuizen is klaar. De weg is niet langer een voorrangsweg. Verkeer van rechts heeft nu voorrang en de maximumsnelheid in het dorp is teruggebracht naar 30 kilometer per uur. Verder is er nieuwe verlichting aangebracht die goed past bij de uitstraling van het dorp. De vernieuwde Baron van Asbeckweg is op maandagavond 24 september feestelijk geopend door gedeputeerde Mark Boumans en Kor Berghuis, wethouder van de gemeente De Marne.

 

De herinrichting van de Baron van Asbeckweg (N983) in Warfhuizen is klaar. De weg is niet langer een voorrangsweg. Verkeer van rechts heeft nu voorrang en de maximumsnelheid in het dorp is teruggebracht naar 30 kilometer per uur. Verder is er nieuwe verlichting aangebracht die goed past bij de uitstraling van het dorp. De vernieuwde Baron van Asbeckweg is op maandagavond 24 september feestelijk geopend door gedeputeerde Mark Boumans en Kor Berghuis, wethouder van de gemeente De Marne.

Te gast in Warfhuizen

Het idee achter het ontwerp was om de weg beter aan te laten sluiten bij de omgeving van het dorp. Het verkeer krijgt niet langer ruim baan en is nu als het ware te gast in Warfhuizen. De grenzen van de bebouwde kom zijn duidelijk aangegeven door middel van bomen en verlichting. Het wegdek in het dorp bestaat uit asfalt, met aan de zijkanten een klinkerprint. Op de wierde voor de kerk zijn klinkers aangebracht, die passen bij het oude karakter van deze plek. Rondom de brug is een ontmoetingsplek gecreëerd. Door een wegversmalling moet het verkeer hier, net als in de situatie van een smalle klapbrug uit het verleden, op elkaar wachten.

Werkgroep

Het ontwerp voor de herinrichting van de Baron van Asbeckweg is uitgedacht door een werkgroep, die bestond uit bewoners, de gemeente De Marne, Regiopolitie Groningen en de provincie Groningen. De werkgroep is in 2010 begonnen. De uitvoering is afgelopen zomer afgerond.