Veiligere oversteek op doorgaande weg Lauwersoog

De doorgaande weg N361 in Lauwersoog wordt deze zomer opnieuw ingericht. Er komen twee rotondes en een duidelijke oversteekplaats voor voetgangers en fietsers, die straks ook het haven- en Lauwersmeergebied met elkaar verbindt. De herinrichting kost ruim 2,5 miljoen euro en moet ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid wordt verhoogd en de doorstroom van het verkeer verbetert.

De doorgaande weg N361 in Lauwersoog wordt deze zomer opnieuw ingericht. Er komen twee rotondes en een duidelijke oversteekplaats voor voetgangers en fietsers, die straks ook het haven- en Lauwersmeergebied met elkaar verbindt. De herinrichting kost ruim 2,5 miljoen euro en moet ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid wordt verhoogd en de doorstroom van het verkeer verbetert.

Veilig oversteken

De maximumsnelheid op de N361 in Lauwersoog is eerder al teruggebracht van 80 naar 60 km per uur. Maar de huidige weginrichting past hier niet bij, waardoor er te hard gereden wordt. De oversteek voor voetgangers is daardoor niet veilig. Intussen neemt het toerisme in het gebied toe. Daarom wordt de weg straks zo ingericht, dat het uitnodigt om langzamer te rijden. De provincie is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het veilig inrichten van de wegen en de oversteekpunten. Dankzij de nieuwe oversteek wordt het straks voor fietsers en voetgangers ook gemakkelijker om van het havengebied naar het Lauwersmeergebied te gaan.

Doorrijden

De nieuwe rotondes komen bij de kruising met de Strandweg en bij de kruising met de veerhaven. Beide rotondes markeren straks duidelijk de overgang naar een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. De kruising bij de vissershaven wordt ingericht als plein, waar in de zomerperiode op drukke dagen verkeersregelaars staan. Zo kan het doorgaande verkeer goed en veilig doorstromen en wordt de wachttijd van het verkeer van en naar de visserijhaven teruggebracht.

Toerisme

De aanpak van de N361 is onderdeel van de investeringen die de provincie en de gemeente De Marne doen om het havengebied verder te ontwikkelen tot de entree van de Wadden en het Lauwersmeergebied.