Vanaf 21 maart omleidingen door bomenkap langs N355 bij Grijpskerk en Niezijl

Tussen maandag 21 maart en vrijdag 1 april kapt de provincie Groningen oude bomen langs de N355. In deze periode zijn verschillende delen van de N355 (Groningerstraatweg/Rijksstraatweg ) in drie fasen gesloten voor het doorgaande verkeer. In iedere fase gelden (deels) andere omleidingsroutes.

De provincie kapt de bomen langs de N355 in het kader van de veiligheid van omwonenden en het verkeer op en langs de N355. De bomen zijn erg oud en daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door vallende takken en beschadigingen aan het fietspad.

Drie fasen

De werkzaamheden gebeuren in drie fasen om het doorgaande verkeer zo min mogelijk overlast te bezorgen. In iedere fase is een ander wegvak afgesloten en gelden (deels) andere omleidingsroutes.

Fase 1: maandag 21 en dinsdag 22 maart

In deze fase is de N355 afgesloten ter hoogte van Grijpskerk, tussen de kruising N355-Westerhornerweg en de kruising N355-Lageweg. De kruising Kivietsweg-N355 is wel open voor het plaatselijke verkeer.

Fase 2: woensdag 23 en donderdag 24 maart

In de tweede fase van de werkzaamheden is de N355 afgesloten ter hoogte van Grijpskerk, tussen de kruising N355-Kievitsweg en de kruising N355-N388 (Bindervoetpolder).

Fase 3: vrijdag 25 en zaterdag 26 maart

In de laatste fase vinden de werkzaamheden plaats ter hoogte van Niezijl. De N355 is dan afgesloten tussen de kruising N355-N388 (Bindervoetpolder) en de kruising N355-Langestraat te Noordhorn. Niezijl blijft vanuit de richting Grijpskerk en Noordhorn bereikbaar voor aanwonenden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute voor doorgaand verkeer. Bewoners van de Groningerstraatweg en de Rijksstraatweg kunnen hun woning wel bereiken. De bedrijven op het terrein De Rietlanden in Grijpskerk zijn ook bereikbaar.