Tv-serie 'Eem Kiek'n' brengt Groninger cultuuraanbod in beeld

Eem Kiek'n is een nieuwe tv-serie die Stichting Noordgedacht wil gaan maken over het cultuuraanbod in Groningen . In deze tv-serie van dertig afleveringen die twee minuten duren neemt een inwoner van Groningen een kijkje bij een culturele instelling of op een (cultuur)historische plek. Het is de bedoeling dat de serie in het voorjaar van 2014 op RTVNoord te zien is. De provincie draagt ruim 6.500 euro bij.

Eem Kiek'n is een nieuwe tv-serie die Stichting Noordgedacht wil gaan maken over het cultuuraanbod in Groningen. In deze tv-serie van dertig afleveringen die twee minuten duren neemt een inwoner van Groningen een kijkje bij een culturele instelling of op een (cultuur)historische plek. Het is de bedoeling dat de serie in het voorjaar van 2014 op RTVNoord te zien is. De provincie draagt ruim 6.500 euro bij.

Oproep om zelf te gaan kijken

Stichting Noordgedacht wil met de serie het cultureel erfgoed in de provincie Groningen toegankelijk maken voor een breed publiek en mensen oproepen zelf een kijkje te gaan nemen bij de diverse musea en instellingen. Daarnaast wil de stichting op een aantrekkelijke manier informatie bieden over de geschiedenis van Groningen. De stichting voert gesprekken met RTVNoord, Het Museumhuis, Groninger Archieven en Marketing Groningen om de serie te maken.

Producente Marleen Godlieb

Stichting Noordgedacht werkt voor dit project samen met producente Marleen Godlieb. Zij heeft onder meer eerder voor de stichting de succesvolle documentaire ‘Ede Staal, credo - zien bestoan’ gemaakt. In de documentaire ‘De vijf kussen’ werd beeldhouwster Natasja Bennink gevolgd tijdens het maken van de beeldenreeks ‘De vijf kussen van Appingedam’.

Subsidie provincie

De Stichting Noordgedacht krijgt een financiele bijdrage van ruim 6.500 euro van de provincie Groningen. Het initiatief voor de tv-serie past goed in het cultuurbeleid van de provincie Groningen. Wij willen dat meer Groningers actief meedoen aan amateurkunst en erfgoed. Bovendien stimuleren wij presentaties die het erfgoed van onze provincie onder de aandacht brengen. Daarom ondersteunen wij de tv-serie met een subsidie van ruim 6.500 euro.