Toeristische gids Middag-Humsterland uit

De nieuwe toeristische gids voor het gebied Middag-Humsterland is uit. Deze kleurrijke gids geeft uitgebreid informatie over de toeristische mogelijkheden en bezienswaardigheden in het gebied. Vanaf zaterdag 20 februari 2010 is de gids onder andere verkrijgbaar bij VVV's

Wat staat er in de gids?

Er is voor elk wat wils in de rijk geïllustreerde gids; of je nu te voet, op de fiets, per auto of via het water het eeuwenoude landschap wilt ontdekken. Naast een compleet aanbod van bezienswaardigheden staan in de gids ook diverse toeristische ondernemers vermeld. Deze vertellen de toeristen tijdens hun bezoek aan het gebied graag meer over de karakteristieke kenmerken van dit bijzondere Nationale landschap, zoals de wierden, wierdendorpen, oude dijken, zijlen, kerken, borgen, wegen en paden. De deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan de speciale Middag-Humsterlandvlag.

Presentatie

Wethouders Johan Steen van Winsum en Jan Oomkes van Zuidhorn presenteren de nieuwe toeristische gids van Middag-Humsterland samen met de toeristische ondernemers op vrijdag 19 februari 2010. Gedeputeerde Douwe Hollenga neemt, als voorzitter van de gebiedscommissie Middag-Humsterland, het eerste exemplaar in ontvangst.

Verkooppunten

De gids ligt vanaf zaterdag bij de VVV's in de gemeenten Winsum en Zuidhorn en in de VVV's in Groningen. Daarnaast wordt de gids verkocht in het Kloostermuseum in Aduard en het Museum Wierenland in Ezinge. De gids is ook verkrijgbaar bij de gemeentehuizen van Winsum en Zuidhorn en bij alle deelnemende toeristische ondernemers in het gebied.

Middag-Humsterland

Het Nationaal Landschap Middag-Humsterland is hét gebied voor de liefhebber van ruimte, rust, natuur, kunst, cultuur en landschap. Reizen door het Middag-Humsterland betekent eeuwenoude plekken ontdekken. Het Middag-Humsterland behoort tot de oudste cultuurlandschappen van West-Europa. Dit wierdenlandschap is zowel nationaal als internationaal gezien zeldzaam. Sinds 2005 heeft Middag-Humsterland daarom de status Nationaal Landschap.