Subsidies voor drie duurzame en innovatieve projecten

Drie bedrijven ontvangen van de provincie Groningen subsidies uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Voor Jurgens BV in Slochteren is 37.900,- euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een zelfsluitende brandwerende taatsdeur. Horus View and Explore BV in Bedum krijgt 26.900,- euro voor een universele 3D- camerabehuizing. Een bedrag van 90.500,- euro gaat naar Qpot in Groningen voor een slimme enkelvoudige energiemeter voor het grootverbruik van midden- en kleinbedrijven.

Drie bedrijven ontvangen van de provincie Groningen subsidies uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Voor Jurgens BV in Slochteren is 37.900,- euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een zelfsluitende brandwerende taatsdeur. Horus View and Explore BV in Bedum krijgt 26.900,- euro voor een universele 3D- camerabehuizing. Een bedrag van 90.500,- euro gaat naar Qpot in Groningen voor een slimme enkelvoudige energiemeter voor het grootverbruik van midden- en kleinbedrijven.

Duurzame en innovatieve projecten

Jurgens B.V. maakt een speciale zelfsluitende brandwerende deur. Het bedrijf heeft zelf een scharnier ontwikkeld en past dit toe in een zelfsluitende brandwerende taatsdeur. Deze nieuwe deur kan zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw worden geplaatst. Horus View and Explore B.V. ontwikkelt een camerabehuizing voor 3D-camera's die 360 graden beeldopnamen kunnen maken. Deze camera wordt veel in de beveiliging gebruikt, zoals bij de politie en defensie. Hiermee kunnen de opnamen in eigen beheer worden gemaakt en met de nieuwe software kunnen de organisaties zelf de data analyseren.
Qpot maakt een slimme goedkope energiemeter voor het  midden- en kleinbedrijf. Hiermee kunnen bedrijven energie besparen.

Drie miljoen euro beschikbaar

Sinds 1 januari 2013 kunnen bedrijven die bezig zijn met duurzame en innovatieve projecten daarvoor subsidie krijgen. Tot 2015 is er bijna 3 miljoen euro beschikbaar. De provincie vindt het belangrijk om in deze tijden van economische recessie en oplopende werkloosheid, ondernemers mogelijkheden te bieden om te investeren in innovatieve en duurzame projecten.