Subsidie voor gereedschappenfabriek De Wit uit Kornhorn

Metaalbewerkingsbedrijf De Wit uit Kornhorn krijgt 20.000 euro subsidie voor de aanschaf van een fiberlaser snijmachine. De nieuwe machine snijdt gehard metaal met behulp van laserstralen in de gewenste vormen. Dit gaat sneller en nauwkeuriger dan met de huidige snijmachine. Hierdoor kan De Wit straks meer gereedschappen produceren in minder tijd, met minder snijverlies én met een hogere kwaliteit. Ook is de nieuwe machine energiezuiniger.

Groei

Door de hogere kwaliteit die met deze machine wordt verkregen, hoopt het metaalbewerkingsbedrijf nieuwe afzetmarkten in China, Australië en Nieuw Zeeland te veroveren. Naar verwachting komen er de komende drie jaar vier arbeidsplaatsen bij.

IJzersterk

De Wit is begonnen als dorpssmederij in 1898 en uitgegroeid tot een modern industrieel bedrijf. Sinds een aantal jaren produceert De Wit ook Spork gereedschap. Deze producten zijn wereldwijd gepatenteerd en mogen uitsluitend door het Groningse bedrijf worden geproduceerd. Het Groningse gereedschap wordt in meer dan dertig landen verkocht.

Groningen@Work

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.