Subsidie van 21.000,- euro voor dagbesteding Ewsum

De stichting WerkPro krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 21.000,- euro. Het bedrag is bestemd voor de activiteiten en de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking, leerproblemen of een psychiatrisch verleden, die werkzaam zijn op het voormalige borgterrein Ewsum. Op dit complex is een theeschenkerij te vinden. Er is ook ruimte voor muziekvoorstellingen en bruiloften.

Verbetering voorzieningen

De groep van 24 medewerkers houdt op Ewsum de tuinen bij, verzorgt de dieren en werkt in de keuken. WerkPro begeleidt deze mensen daar bij. De stichting gaat een deel van de subsidie besteden aan de verbetering van de kantine, de keuken en de sanitaire voorzieningen. Ook wordt het geld gebruikt voor het opknappen van het voormalige borgterrein, om het aantrekkelijker te maken voor toerisme.