Statenlid Gert Engelkens winnaar Klare Taal Bokaal 2018

Statenlid Gert Engelkens van de PvdA is de winnaar van de Klare Taal Bokaal 2018. Volgens de jury, die bestaat uit jongeren van de Jongeren Adviesraad, sprak hij de meest begrijpelijke taal tijdens de behandeling van de begroting op 14 november. De Klare Taal Bokaal werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan een provinciepoliticus. Eerder wonnen Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie en Tim Zwertbroek van D66 de prijs.

Simpel en beheerst

De Provinciale Statenleden werden tijdens de vergadering beoordeeld door de jongeren vanaf de publieke tribune. De jury lette er vooral op dat de volksvertegenwoordigers een samenhangend verhaal hielden in begrijpelijke taal. Gert Engelkens sprak volgens de jongeren simpel en beheerst en liet zien dat hij goed geïnformeerd was.

Idee van jongeren

De uitreiking van de Klare Taal Bokaal in Provinciale Staten is een initiatief van jongeren en kwam voort uit het provinciaal jeugddebat, dat jaarlijks plaatsvindt. Daar kwam naar voren dat politieke debatten voor jongeren vaak moeilijk te volgen zijn door het ingewikkelde taalgebruik van politici. Drie jaar geleden werd de Klare Taal Bokaal voor het eerst uitgereikt tijdens een Provinciale Statenvergadering.