Sluis bij Termunterzijl wint fotowedstrijd 'Dit is Groningen'

Amateurfotograaf Gerard Kobes is winnaar van de fotowedstrijd 'Dit is Groningen'. Zijn foto van de sluis bij Termunterzijl werd gekozen uit 10 genomineerde foto's, die de afgelopen weken zijn geëxposeerd in het provinciehuis. De winnende foto werd vrijdag 15 februari - in het bijzijn van de genomineerden en andere inzenders - bekendgemaakt in de GS-kamer van het provinciehuis.

Groepsfoto prijswinnaars fotowedstrijd Dit is Groningen

Eerste prijs: sluis bij Termunterzijl

De jury - bestaande uit de commissaris van de Koning, webcoördinator en fotograaf van de provincie Groningen - koos de foto van Gerard Kobes vanwege het karakteristieke Groningse beeld met brug en sluis. De provincie Groningen heeft van oudsher veel kanalen en waterlopen, en dus ook veel historische sluizen en bruggen. De bekende 'Boog van Ziel' in combinatie met het goudkleurige lucht op de achtergrond vielen in de smaak bij de jury.

Tweede prijs: verlichte Boteringebrug

De tweede prijs ging naar de afbeelding van de verlichte Boteringebrug (Michiel Theodorie).
Hier oordeelde de jury: "de foto laat een mooi gezicht zien op de Spilsluizen met de Boteringebrug op de achtergrond. De aandacht voor de lucht die in het stille water een fluweelzachte reflectie geeft, met aan beide kanten woonboten en kaden met daarachter verlichte ramen van de grachtenpanden, geeft deze foto een warm en gezellig beeld weer."

Derde prijs: Dallingeweersterweg

Het stilleven van de Dallingeweersterweg in de polder rond de Dollard (Gerrit Schreeres) kreeg de derde prijs. "Een paar kenmerken van de polders rond de Dollard, zoals de leegte, ruimte en stilte, zijn allemaal te zien op deze foto."

Waardebonnen

De drie prijswinnaars ontvingen waardebonnen van € 500, € 250 en € 100 voor fotomaterialen. Alle 10 genomineerde amateurfotografen kregen hun eigen foto in groot formaat (1 meter breed, 40 centimeter hoog) mee naar huis.

350 inzendingen en uitslag

De fotowedstrijd 'Dit is Groningen' leverde in totaal 350 inzendingen op. Na een selectie van de 10 meest geschikte foto's volgde een stemronde. Er is ruim 1300 keer gestemd via de website. De jury nam de uitslag van de publieksstemmen mee, maar had zelf de doorslaggevende stem. De uitslag en de foto's kunt u op onze website bekijken

Nieuwe website

De fotowedstrijd 'Dit is Groningen' is een initiatief van de provincie Groningen. De ingezonden foto's krijgen een plek op onze nieuwe website, die sinds november 2018 in de lucht is.