Sintcentrale, Buurthuiskamer en Odensehuis winnen vrijwilligersprijs

De stichting Sintcentrale in Veendam, de stichting Buurthuiskamer in Aduard en het Odensehuis in Groningen hebben de Provinciale Vrijwilligersprijs 2014 gewonnen. De prijzen in de categorieën jeugd, leefbaarheid en zorg werden op 1 december uitgereikt in het provinciehuis door gedeputeerde Marianne Besselink. De winnende organisaties ontvingen een cheque van 3.000 euro.

De stichting Sintcentrale in Veendam, de stichting Buurthuiskamer in Aduard en het Odensehuis in Groningen hebben de Provinciale Vrijwilligersprijs 2014 gewonnen. De prijzen in de categorieën jeugd, leefbaarheid en zorg werden op 1 december uitgereikt in het provinciehuis door gedeputeerde Marianne Besselink. De winnende organisaties ontvingen een cheque van 3.000 euro.

Stichting Sintcentrale Veendam

De Sintcentrale (categorie jeugd) organiseert al vijftien jaar lang diverse Sinterklaasactiviteiten in Veendam, zoals de intocht en bezoeken aan scholen en bij kinderen thuis. Er werken 300 jonge en oudere vrijwilligers bij de Sintcentrale. De stichting biedt ieder jaar tachtig maatschappelijke stageplaatsen aan voor middelbare scholieren uit Veendam en omgeving.

Stichting Buurthuiskamer Aduard

De Buurthuiskamer (categorie leefbaarheid) is een ontmoetingsplek voor ouderen in Aduard, gerealiseerd door een groep oudere vrijwilligers. Dankzij de inzet van 35 vrijwilligers is de Buurthuiskamer iedere dag geopend. Er wordt één keer per week gekookt voor buurtgenoten, maar er worden ook cursussen gegeven. De vrijwilligers zijn momenteel bezig om een algemene hulpdienst voor ouderen op te zetten vanuit de Buurthuiskamer.

Odensehuis Groningen

Het Odensehuis (categorie zorg) is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Een actieve groep vrijwilligers organiseert dagelijks verschillende activiteiten. De vrijwilligers zorgen er bovendien voor dat mensen met geheugenklachten onderling ervaringen kunnen uitwisselen.

Aanmoedigingsprijs

De overige finalisten, stichting DWS uit Stadskanaal, stichting Jeugdwerk Harkstede en Buurtbemiddeling Delfzijl, ontvingen een aanmoedigingsprijs. Deze prijs bestaat uit een bedrag van 1.000 euro.

De Provinciale Vrijwilligersprijs wordt ieder jaar uitgereikt. Met de prijs wil de provincie haar waardering laten blijken voor het vele vrijwilligerswerk in de regio.