Route verbindingszone Westerbroek - Meerstad bekend

De provincie heeft afgelopen dinsdag besloten waar de route van de nieuwe robuuste ecologische verbinding Meerstad - Westerbroek komt te liggen. Gedeputeerde Douwe Hollenga lichtte deze keuze 's avonds toe tijdens een informatieavond in Hotel van der Valk in Westerbroek.

De route moet gaan lopen van het Zuidlaardermeer, door het natuurgebied Westerbroek, bij Borgmeren onder de A7 door, naar het natuurgebied van Midden-Groningen. Omdat de provincie nagenoeg alle grond in bezit heeft, kan deze robuuste ecologische verbindingszone doorgaan en aangelegd worden, ondanks de plannen van het nieuwe kabinet om te bezuinigen op robuuste verbindingszones. Deze zones maken onderdeel uit van de Ecologische Hoofdstructuur in Nederland.

Waarom deze verbinding nodig is en waarom de provincie voor de route gekozen kunt u lezen op de pagina Westerbroek-Meerstad.