Provinciehuis speciaal geopend voor toeristen tijdens zomervakantie

Speciaal voor VVV-stadswandelingen opent de provincie Groningen de deuren van het provinciehuis aan het Martinikerkhof op dinsdag en woensdag, van 2 augustus tot en met 24 augustus. Deze ingang is tijdens het zomerreces van het provinciebestuur gesloten. Toeristen krijgen de unieke mogelijkheid om de Statenzaal en Gedeputeerdenkamer te bezichtigen. Commissaris van de koningin Max van den Berg heet de deelnemers van harte welkom in een kort filmpje dat voorafgaand aan de rondleiding in het provinciehuis wordt vertoond.

Speciaal voor VVV-stadswandelingen opent de provincie Groningen de deuren van het provinciehuis aan het Martinikerkhof op dinsdag en woensdag, van 2 augustus tot en met 24 augustus.  Deze ingang is tijdens het zomerreces van het provinciebestuur gesloten. Toeristen krijgen de unieke mogelijkheid om de Statenzaal en Gedeputeerdenkamer te bezichtigen. Commissaris van de koningin Max van den Berg heet de deelnemers van harte welkom in een kort filmpje dat voorafgaand aan de rondleiding in het provinciehuis wordt vertoond.

Rondleidingen

Deze rondleidingen in het provinciehuis vinden plaats op dinsdag 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus, en op woensdag 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus en 24 augustus. Het vertrek- en eindpunt is bij de VVV, Grote Markt 25 in Groningen. De stadswandeling, inclusief het bezoek aan het provinciehuis, begint om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Volwassenen betalen 5 euro en kinderen tot en met 11 jaar 4 euro.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden via telefoon 0900-202 30 50, aan de balie van de VVV-winkel of via info@vvvgroningen.nl. Kijk voor meer informatie op www.toerisme.groningen.nl.