Provincie vindt faillissementsaanvraag Aldel onbegrijpelijk

De provincie Groningen is enorm teleurgesteld dat aluminiumproducent Aldel in Delfzijl vandaag het faillissement heeft aangevraagd. De provincie hecht zeer aan het voortbestaan van Aldel. Eerder werd samen met het ministerie van Economische Zaken een overbruggingskrediet beschikbaar gesteld van 7 miljoen euro. Afspraak hierbij was dat de onderneming tot tenminste februari 2014 in bedrijf zou blijven.

De provincie Groningen is enorm teleurgesteld dat aluminiumproducent Aldel in Delfzijl vandaag het faillissement heeft aangevraagd. De provincie hecht zeer aan het voortbestaan van Aldel.  Eerder werd samen met het ministerie van Economische Zaken een overbruggingskrediet beschikbaar gesteld van 7 miljoen euro. Afspraak hierbij was dat de onderneming tot tenminste februari 2014 in bedrijf zou blijven.

Zware klap werkgelegenheid Delfzijl

Na de vele inspanningen van de provincie en het ministerie van Economische Zaken de afgelopen maanden vindt gedeputeerde Yvon van Mastrigt het onbegrijpelijk dat Aldel heeft besloten het faillissement aan te vragen. “De afgelopen dagen is er intensief overleg gevoerd. Helaas heeft dit geen resultaat opgeleverd. Voornamelijk omdat van de kant van de aandeelhouder geen enkele bereidheid is om medeverantwoordelijkheid te nemen voor een mogelijke oplossing. Dit is een zware klap voor de werkgelegenheid in Delfzijl en omgeving.” De gemeente Delfzijl start zo spoedig mogelijk met een mobiliteitscentrum in samenwerking met Intergemeentelijke Sociale Dienst Noordoost. De burgemeester van Delfzijl Emme Groot: “Mijn zorg gaat nu uit naar de mensen die op straat komen te staan. We zullen er alles aan doen om hen verder te helpen.”

Problemen Aldel

Aldel had te kampen met een lage prijs van aluminium op de wereldmarkt en ondervond concurrentie van met name Duitse producenten die profiteerden van goedkopere elektriciteit dan in Nederland.