Provincie verbetert verkeersveiligheid op N969 Rhederweg

De provincie Groningen gaat de verkeersveiligheid op de N969 (Rhederweg) in Bellingwolde verbeteren. Deze zomer vindt groot onderhoud plaats op de N969 tussen de kruising met de Hoofdweg in Bellingwolde en de Duitse grens. Tegelijkertijd gaat de provincie ook een aantal onveilige plekken van de weg aanpakken. Met de maatregelen worden automobilisten gestimuleerd om minder hard te rijden. De aanpak van de Rhederweg gaat ruim 1 miljoen euro kosten.

Dorpshuis

Bij het dorpshuis en de brug krijgt de weg die aan de N969 grenst een andere inrichting. Een gedeelte van de parallelweg bij het dorpshuis verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt er een bredere groenstrook met bomen en een voet-/fietspad. Ter hoogte van de brug krijgt de weg een klinkerprint. Bij de overige stukken van de weg waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is  komt een brede donkere strook te liggen. Verder komt bij het benzinestation een nieuwe afslag.

Hoofdweg

Later wordt ook het kruispunt met de Hoofdweg aangepakt. Hier worden middengeleiders aangebracht. Dit zijn brede afscheidingen tussen twee rijbanen, waardoor het verkeer hier in twee keer kan oversteken. Deze werkzaamheden worden afgestemd met de aanpak van de Hoofdweg door de gemeente Bellingwedde.