Provincie stimuleert biologische landbouw in stand op Biobeurs

Samen met Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) heeft de provincie Groningen een beursstand op de jaarlijkse Biobeurs in Zwolle die op 18 en 19 januari plaatsvindt. Hier kunnen bezoekers informatie krijgen over biologische landbouw en wat het inhoudt om de overstap te maken. Dit is een van de activiteiten die de provincie organiseert om boeren te stimuleren om te schakelen naar biologische landbouw.

Activiteiten

Om meer inzicht te geven in biologische bedrijfsvoering organiseert de provincie verschillende activiteiten die ondernemers inspireren en uitdagen om stappen te zetten richting biologische landbouw. Er worden informatiebijeenkomsten en keukentafelgesprekken georganiseerd en introductiecursussen gegeven. Ook toont het agrarisch onderwijs interesse in biologische landbouw. Zo heeft de provincie heeft een groep studenten van ROC Terra en hun docent uitgenodigd om de Biobeurs bezoeken.

Veel belangstelling

Dat er veel animo is voor biologisch ondernemen, blijkt uit het aantal geïnteresseerden. Inmiddels zijn er al ruim vijftien keukentafelgesprekken gevoerd en hebben twintig boeren deelgenomen aan de cursus. Dit jaar start er weer een nieuwe cursusronde om mensen voor te bereiden die de overstap naar biologisch willen maken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor nog aanmelden via de website van de provincie Groningen.

Groeiende afzetmarkt

Al met al zet de provincie steeds meer stappen die ertoe moeten leiden dat er in de provincie meer hectares biologische landbouw komen. "De afzetmarkt voor biologische producten groeit", zegt landbouwgedeputeerde Henk Staghouwer. "De provincie wil agrarische ondernemers graag helpen om de overstap te maken. We merken dat er veel belangstelling is. Als wij een rol kunnen spelen om het beslissende stapje te maken, dan doen we dat graag."