Provinciale Vrijwilligersprijs 2015: inschrijven tot 1 oktober

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is begonnen. De provincie reikt de prijs dit jaar voor de vijftiende keer uit. De provincie waardeert het vrijwilligerswerk met drie prijzen van elk 3.000 euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd'. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan tot donderdag 1 oktober via www.provinciegroningen.nl.

Zorg, leefbaarheid en jeugd

In de zorgsector zijn veel vrijwilligers actief en ook spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid in dorpen en wijken. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

Stemmen

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op donderdag 1 oktober 2015. Daarna selecteert de jury zes genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Stemmen op deze genomineerden kan van 21 oktober tot en met 1 november 2015. Begin december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Belangrijke bijdrage samenleving

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving.