Provinciale Vrijwilligersprijs 2012 begonnen: inschrijven kan tot 1 oktober

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is weer begonnen. Ook dit jaar waardeert de provincie het vrijwilligerswerk met drie prijzen van elk 3.000 euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd'. U kunt tot maandag 1 oktober een vrijwilligersorganisatie aanmelden.

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is weer begonnen. Ook dit jaar waardeert de provincie het vrijwilligerswerk met drie prijzen van elk 3.000 euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd'. U kunt tot maandag 1 oktober 2012 een vrijwilligersorganisatie aanmelden.

Twaalfde keer

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de twaalfde keer uit.

Drie categorieën

De prijzen zijn te winnen in de categorieën 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd'.
In de zorgsector zijn veel vrijwilligers actief en ook spelen vrijwilligers bij het verbeteren van de leefbaarheid in hun dorp of wijk een belangrijke rol. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

Inschrijving tot 1 oktober

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op maandag 1 oktober 2012. Daarna selecteert de jury zes genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan van 22 oktober tot 5 november via de website. Begin december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.