Provinciale Vrijwilligersprijs 2010: inschrijving begonnen

De provincie Groningen reikt dit jaar voor de tiende keer de provinciale vrijwilligersprijs uit. Ook nu waardeert de provincie het vrijwilligerswerk weer met drie prijzen van elk 3000,- euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën zorg, leefbaarheid en jeugd. De inschrijving is begonnen; een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan tot 1 oktober via onze website.

De provincie Groningen reikt dit jaar voor de tiende keer de provinciale vrijwilligersprijs uit. Ook nu waardeert de provincie het vrijwilligerswerk weer met drie prijzen van elk 3000,- euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën zorg, leefbaarheid en jeugd. De inschrijving is begonnen; een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan tot 1 oktober via onze website.

Belangrijke bijdrage aan de samenleving

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie Groningen het vrijwilligerswerk ondersteunen. Ook wil de provincie laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving.

Zorg, leefbaarheid en jeugd

Dit jaar kiest de provincie voor organisaties uit de sectoren 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd'. In de zorgsector zijn veel vrijwilligers actief en ook spelen vrijwilligers bij het verbeteren van de leefbaarheid in dorpen of wijken een belangrijke rol. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

Stemmen

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op vrijdag 1 oktober a.s. Daarna selecteert de jury zes genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Wie wil kan de jury vervolgens helpen door te stemmen op deze genomineerden. Dat kan tussen 25 oktober en 6 november 2010 via de pagina Vrijwilligersprijs 2010. In de tweede helft van november worden de prijzen uitgereikt tijdens een extra feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.