Prijs voor meest actieve dorp Tocht om de Noord

De MAD-onderscheiding, de prijs voor het Meest Actieve Dorp tijdens de Tocht om de Noord 2012, is gegaan naar Garrelsweer. Initiatiefnemer van De Tocht, Peter Velthuis, reikte de prijs uit aan Anuschka de Smidt en haar dorpsgenote Gerda Remminga. Dat gebeurde op woensdag 27 februari 2013 in de Tramwerkplaats in Winschoten.

De MAD-onderscheiding, de prijs voor het Meest Actieve Dorp tijdens de Tocht om de Noord 2012, gegaan naar Garrelsweer. Initiatiefnemer van De Tocht, Peter Velthuis, reikte de prijs uit aan Anuschka de Smidt en haar dorpsgenote Gerda Remminga. Dat gebeurde op woensdag 27 februari 2013 in de Tramwerkplaats in Winschoten.

Grote waardering

Gedeputeerde Marianne Besselink feliciteert de vrijwilligers uit Garrelsweer van harte. Anuschka de Smidt kent ze als beleidsmedewerker bij de afdeling Ruimte en Samenleving van de provincie Groningen. "Anuschka is onder meer betrokken bij de organisatie van de provinciale vrijwilligersprijs. Zij zet zich zowel als provincieambtenaar als privé met hart en ziel in voor het vrijwilligerswerk. Daar heb ik grote waardering voor."

Tal van activiteiten

Tijdens de Tocht om de Noord hebben de bewoners van Garrelsweer flink hun best gedaan om de wandelaars te vermaken met tal van activiteiten, zoals toneel, een 20-verhalenverteller, muziek, een podium om de wandelaars toe te juichen en een heuse pseudo-HEMA langs de route in het dorp. De mensen uit Garrelsweer kregen een oorkonde, bloemen en 80 vaantjes voor de vrijwilligers. Een mooie opsteker voor het dorp!

Startsein achtste editie Tocht om de Noord

Tijdens de feestelijke avond werd het startsein gegeven voor de inschrijving van de achtste editie van de Tocht om de Noord. De toch gaat dit jaar van Ter Apel naar Delfzijl. Kijk voor meer informatie op www.tochtomdenoord.nl.