Ophtec wint Groninger Ondernemingsprijs 2015

Het bedrijf Ophtec uit Groningen is winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2015. Ophtec is één van de belangrijkste fabrikanten van kunstlenzen in de wereld. Op 12 november werd de prijs uitgereikt door commissaris van de Koning Max van den Berg tijdens een feestelijke bijeenkomst in Martiniplaza. Gedeputeerde Patrick Brouns leidde de jury. Stopaq en United Care Products waren de twee andere finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs.

Het bedrijf Ophtec uit Groningen is winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2015. Ophtec is één van de belangrijkste fabrikanten van kunstlenzen in de wereld. Op 12 november werd de prijs uitgereikt door commissaris van de Koning Max van den Berg tijdens een feestelijke bijeenkomst in Martiniplaza. Gedeputeerde Patrick Brouns leidde de jury. Stopaq en United Care Products waren de twee andere finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs.

Familiebedrijf

Ophtec is een familiebedrijf met 180 medewerkers uit de stad Groningen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt lenzen die door oogartsen operatief in het oog worden aangebracht. Dit is een vinding van de onlangs overleden oogarts professor Jan Worst. Zijn vrouw en zoon zetten zijn werk voort in het bedrijf Ophtec. Volgens de jury maakt het bedrijf een mooie verbinding tussen de industrie en de zorg met producten die wereldwijd worden verkocht. Dit zorgt voor werkgelegenheid in Groningen.

Groninger Ondernemingsprijs

De Groninger Ondernemingsprijs wordt jaarlijks georganiseerd door de provincie Groningen in samenwerking met de gemeente Groningen en is bedoeld om bijzondere ondernemers in onze provincie te stimuleren.