Open dag provincie: neem een kijkje in de Toekomst!

Altijd al een kijkje willen nemen in de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda? Op zaterdag 29 januari van 13.30 tot 16.30 uur krijgt u de kans tijdens onze open dag in de voormalige strokartonfabriek De Toekomst. We organiseren dit evenement vanwege de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart. Op die manier willen we de inwoners van Groningen laten zien bij welke zaken de provincie betrokken is.

Wat is er te doen?

Iedereen is van harte welkom op onze open dag in de Toekomst. We organiseren rondleidingen, maar u kunt ook u op eigen gelegenheid in de voormalige strokartonfabriek rondkijken. Daarnaast worden er films vertoond over de renovatie van de fabriek.

Parkeren

Bezoekers van onze open dag kunnen parkeren op de parkeerplaats bij bedrijventerrein Eextahaven (nabij Energieweg) in Scheemda. Vanaf de A7 neemt u afslag nr. 46. Volg daarna de borden en de instructies van de verkeersregelaars. Van de parkeerplaats rijdt een pendelbus naar De Toekomst.

Leefbaarheid

Krimp leidt tot leegstand van winkels, cafés en bedrijfsgebouwen. De leefbaarheid van het platteland komt daardoor onder druk te staan. Door terugloop van economische activiteit neemt ook de leegstand van industriële, vaak beeldbepalende panden toe. Een voorbeeld van zo'n karakteristiek gebouw is de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Samen met het Rijk en de gemeente Scheemda hebben we meebetaald aan de restauratie van het pand om het een nieuwe bestemming te kunnen geven. Op die manier werken wij aan een prettige leefomgeving voor iedereen.

Op de vijf zaterdagmiddagen voor 2 maart organiseert de provincie verschillende Open locaties. Wilt u meer weten, kijk dan op www.provinciegroningen.nl.