Onderzoek naar fietsvriendelijke route tussen Winschoten en Oude Pekela

De provincie doet onderzoek naar een comfortabele fietsroute tussen Winschoten en Oude Pekela. Deze route langs de provinciale weg N972 is een van de drukste routes in de provincie buiten de stad  Groningen. De provincie onderzoekt of deze route een zogeheten 'doorfietsroute' kan worden:  een fietspad met weinig of geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten. Fietsers en inwoners van Winschoten en Oude Pekela kunnen deze week via een enquête hun mening geven en meedenken over de fietsroute.

Beleving

In de enquête krijgen fietsers en inwoners van Winschoten en Oude Pekela vragen voorgelegd over hoe vaak ze de route fietsen, wat hun vertrekpunt en bestemming is, waarom ze wel of niet voor de fiets kiezen en wat ze van het huidige fietspad vinden. Daarnaast is er ook ruimte voor suggesties voor verbeteringen van de bestaande fietsroute en voor manieren om het aantrekkelijker te maken om vaker de fiets te pakken.

Enquête

In de week van 18 tot en met 22 maart gaan enquêteurs op pad om de fietsers op het fietspad tussen Winschoten en Oude Pekela (langs de N972) naar hun mening te vragen. Vragen kunnen ook online beantwoord worden.  Invullers van de enquête maken kans op een VVV-cadeaubon van € 50,-. De resultaten van het onderzoek worden eind mei bekend gemaakt.

Doorfietsroute

Doorfietsroute is de nieuwe gezamenlijke naam van fietspaden met weinig of geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten. Deze brede en comfortabele fietspaden worden goed onderhouden en in de winter als eerste sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dit zorgt ervoor dat fietsers prettig kunnen doorrijden. Daarmee zijn  doorfietsroutes een goed alternatief voor de auto of de bus.