Onderzoek: dood gevonden schapen Dollarddijk aangevallen door wolf

De twee schapen die eind augustus dood zijn gevonden in onze provincie zijn het slachtoffer geworden van een wolf. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van onderzoeksinstituut Alterra (Wageningen Environmental Research). De schapen werden gevonden in de omgeving van de Dollarddijk bij Nieuw Statenzijl.

DNA-onderzoek

Alterra heeft het onderzoek op verzoek van de provincie Groningen uitgevoerd. Doordat de schapen na enkele dagen werden gevonden, kon niet worden vastgesteld uit welke roedel de wolf afkomstig was. Daarnaast waren de schapen al deels aangevreten door een of meerdere vossen. Het vermoeden is dat de wolf na het doden van de schapen onze provincie heeft verlaten en is teruggekeerd naar Duitsland. De agrariër krijgt voor de gedode schapen een volledige schadevergoeding.

Wat te doen bij wolven?