Onderhandelingen nieuwe coalitie gestart

De SP, het CDA, de ChristenUnie, D66 en GroenLinks gaan bekijken of ze een nieuw college van Gedeputeerde Staten kunnen vormen. Deze week onderhandelen de vijf partijen over een samenwerking. Dat gebeurt onder leiding van formateur en wethouder in de gemeente Hoogezand-Sappemeer Peter Verschuren (SP).

De SP, het CDA, de ChristenUnie, D66 en GroenLinks gaan bekijken of ze een nieuw college van Gedeputeerde Staten kunnen vormen. Deze week onderhandelen de vijf partijen over een samenwerking. Dat gebeurt onder leiding van formateur en wethouder in de gemeente Hoogezand-Sappemeer Peter Verschuren (SP).

Informateur

Peter Verschuren was na de Provinciale Statenverkiezingen ook al aangewezen als informateur. Na gesprekken met alle fractievoorzitters in Provinciale Staten adviseerde hij om een coalitie van de bovengenoemde partijen te onderzoeken.

Op dit moment bestaat het college van Gedeputeerde Staten uit de PvdA, de VVD, D66, en de ChristenUnie. Dit college neemt geen besluiten meer over nieuw beleid.