Noorden maakt werk van zelfrijdend vervoer

In het Friese Appelscha rijden de komende twee weken twee bussen zonder chauffeur. Het gaat om een proefproject, dat op dinsdag 13 september van start ging met de ondertekening van een overeenkomst door bestuurders van de gemeente Ooststellingwerf en de drie noordelijke provincies. Daarmee werden afspraken vastgelegd over de invoering van zelfrijdend vervoer in het Noorden.

Betere bereikbaarheid krimpregio's

Zelfrijdende bussen kunnen helpen de bereikbaarheid en leefbaarheid in de krimpregio's te verbeteren. In het Noorden zal de komende tijd meer geëxperimenteerd worden met zelfrijdend vervoer. In de provincie Groningen start binnenkort ook een pilot. Er wordt gekeken of zelfrijdende bussen ingezet kunnen worden rondom het ziekenhuis in Scheemda, bij Bourtange of in het aardbevingsgebied.