Noord-Nederland-Ruslandjaar feestelijk geopend in provinciehuis

Het Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013 is op zondag 13 januari, tijdens Russisch nieuwjaar, in het provinciehuis officieel van start gegaan. Het komende jaar organiseren Nederland en Rusland verschillende evenementen die in het teken staan van de relatie tussen beide landen. Tijdens de openingsreceptie waren onder andere commissaris van de koningin Max van den Berg en Groninger burgemeester Peter Rehwinkel aanwezig. Gastspreker was Peter d'Hamecourt, oud-correspondent in Moskou.

Het Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013 is op zondag 13 januari, tijdens Russisch nieuwjaar, officieel van start gegaan in het provinciehuis. Het komende jaar organiseren Nederland en Rusland verschillende evenementen die in het teken staan van de relatie tussen beide landen. Tijdens de openingsreceptie waren onder andere commissaris van de koningin Max van den Berg en de Groninger burgemeester Peter Rehwinkel aanwezig. Gastspreker was Peter d'Hamecourt, oud-correspondent in Moskou.

Landelijk Ruslandjaar

Het Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013 is onderdeel van het landelijk Ruslandjaar. In het hele land vinden er evenementen plaats op politiek, economisch, cultureel en wetenschappelijk vlak. Dit gebeurt om de banden tussen Nederland en Rusland te vieren en te verstevigen. Het festivalprogramma bestaat onder meer uit lezingen, films, sportwedstrijden en concerten.

De organisatie van het Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013 is in handen van de stichting Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013, die bestaat uit de provincie Groningen, gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Gasunie en GasTerra.