Nieuwe aanlegplaatsen in Reitdiep voor Bruine Vloot

De provincie Groningen gaat zestien nieuwe aanlegplaatsen in het Reitdiep realiseren voor schepen van de Bruine Vloot. De aanlegplaatsen vormen voor de komende zes maanden een tijdelijke afmeervoorziening voor de historische bedrijfsvaartuigen. De provincie zorgt voor de plaatsen op verzoek van de Noorder Schippers, de vereniging van schippers van de Bruine Vloot. De nieuwe afmeervoorzieningen kosten naar schatting 210.000 euro.

Waar?

Op de volgende plekken in het Reitdiep zal de provincie de ligplaatsen realiseren:

• Dorkwerdersluis
  • Platvoetbrug
  • Wierumerschouw
  • Wetsingersluis
  • Garnwerd
  • Twee locaties tussen Garnwerd en Roodehaan
  • Roodehaan
  • Twee locaties tussen Roodehaan en Lammerburen
  • Lammerburen
  • Vier locaties tussen Lammerburen en Reitdiepsluis
  • Reitdiepsluis

Toeristische trekpleister

De schippers van de Bruine Vloot hebben gevraagd om meer geschikte afmeervoorzieningen. Om te voorkomen dat schepen wegblijven uit Groningen maakt de provincie nieuwe aanlegplaatsen mogelijk. De Bruine Vloot maakt deel uit van onze rijke scheepvaarthistorie. De aanwezigheid van de oude schepen in de Groninger wateren geldt voor de provincie als een belangrijke toeristische trekpleister.