Nieuw ingericht natuurgebied Wolfsbarge geopend

Stichting Het Groninger Landschap heeft op donderdag 5 april 2012 het natuurgebied Wolfsbarge bij Kropswolde officieel in gebruik genomen. Het natuurgebied, ter grootte van 36 hectare, is opnieuw ingericht. Zo is er in het gebied van noord naar zuid een fietspad aangelegd. Ook kent Wolfsbarge nu een rechtstreekse verbinding met het Zuidlaardermeer. Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg heeft samen met de stichting Het Groninger Landschap het natuurgebied geopend.

Stichting Het Groninger Landschap heeft op donderdag 5 april 2012 het natuurgebied Wolfsbarge bij Kropswolde officieel in gebruik genomen.  Het natuurgebied, ter grootte van 36 hectare, is opnieuw ingericht. Zo is er in het gebied van noord naar zuid een fietspad aangelegd. Ook kent Wolfsbarge nu een rechtstreekse verbinding met het Zuidlaardermeer. Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg heeft samen met de stichting Het Groninger Landschap het natuurgebied geopend.

Grote aantrekkingskracht

Het nieuw ingerichte gebied heeft een grote aantrekkingskracht op (water)vogels gekregen, zoals de roerdomp en de porseleinhoen. De voormalige landbouwgronden zijn afgeplagd, waarbij de voedselrijke toplaag is afgevoerd naar de Onner- en Oostpolder. Het Groninger Landschap heeft verder enkele slenken naar het Zuidlaardermeer gegraven, waardoor het water het natuurgebied kan binnenstromen. De realisatie van dit project is financieel mede mogelijk gemaakt door het programma Regiopark van de Regio Groningen-Assen 2030, provincie Groningen en gemeente Hoogezand.