Negatief zwemadvies De Eems Termunten wordt waarschuwing blauwalg

Voor De Eems in Termunten geldt een waarschuwing voor blauwalg. Eerder had de provincie Groningen een negatief zwemadvies afgegeven, maar de hoeveelheid blauwalgen in het water is inmiddels afgenomen. Op dit moment is er een klein risico voor de volksgezondheid aanwezig. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. De provincie heeft ter plekke borden geplaatst om zwemmers hierover te informeren.

Voor De Eems in Termunten geldt een waarschuwing voor blauwalg. Eerder had de provincie Groningen een negatief zwemadvies afgegeven, maar de hoeveelheid blauwalgen in het water is inmiddels afgenomen. Op dit moment is er een klein risico voor de volksgezondheid aanwezig. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. De provincie heeft ter plekke borden geplaatst om zwemmers hierover te informeren.