Muziekprijs EBBA gewonnen door Carnival Youth

De EBBA-publieksprijs is dit jaar naar de Litouwse band Carnival Youth gegaan. De uitreiking vond plaats op woensdag 13 januari in de Stadsschouwburg in Groningen. De EBBA, dat staat voor European Border Breaker Awards, is een internationale muziekprijs voor talentvolle artiesten. De uitreiking is tegelijkertijd het startschot voor muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De EBBA-publieksprijs is dit jaar naar de Litouwse band Carnival Youth gegaan. De uitreiking vond plaats op woensdag 13 januari in de Stadsschouwburg in Groningen. De EBBA, dat staat voor European Border Breaker Awards, is een internationale muziekprijs voor talentvolle artiesten. De uitreiking is tegelijkertijd het startschot voor muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Stemmen

Voor de prijs kon eind vorig jaar worden gestemd op tien artiesten of bands, uit verschillende Europese landen. De bandleden van Carnival Youth ontvingen de EBBA Public Choice Award uit handen van de eerste vicepresident van de Europese Commissie Frans Timmermans. Namens de provincie Groningen waren commissaris van de Koning Max van den Berg en gedeputeerde Patrick Brouns aanwezig in de Stadsschouwburg. De avond werd afgesloten met het EBBA-diner in het provinciehuis, voor artiesten en bestuurders.

Dertiende editie

De uitreiking van de EBBA is een initiatief van de Europese Commissie en is bedoeld om jonge veelbelovende muzikanten, die ook internationaal goede zaken doen, te steunen en te belonen. De EBBA zijn dit jaar voor de dertiende keer in Groningen uitgereikt. De provincie heeft zich destijds sterk gemaakt om de uitreiking van de muziekprijzen te koppelen aan Eurosonic Noorderslag. Het festival heeft een belangrijke culturele en economische betekenis voor de stad en krijgt al een aantal jaren een financiële bijdrage van de provincie.