Loeigoeie zorg

Voor de ondersteuning van zorgboerderijen in het Noorden verleent de provincie Groningen een subsidie van 7.500,- euro. De subsidie is specifiek bedoeld voor het project "Ik wil loeigoeie zorg".

Voor de ondersteuning van zorgboerderijen in het Noorden verleent de provincie Groningen een subsidie van 7.500,- euro.   De subsidie is specifiek bedoeld voor het project "Ik wil loeigoeie zorg".

Zorgboerderijen

Zorgboerderijen bieden plaats aan mensen met een beperking. Het idee daarbij is dat kleinschaligheid, de aandacht en het contact met de natuur en dieren, het welzijn van deze mensen verhoogt.

"loeigoeie zorg"

Het project "loeigoeie zorg" probeert onder andere het aanbod en de kwaliteit van de zorgboerderijen te verhogen. Daarvoor wordt er een Kieswijzer (website) gemaakt waarmee cliënten zelf kunnen bepalen wat zij belangrijk vinden bij de keuze van een zorgboerderij. Voor de zorgboeren is de Kieswijzer een mooi middel om te laten zien wat ze te bieden hebben.