Landelijke Groengasdag op 1 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur

Op vrijdag 1 juni 2012 vindt van 10.00 uur tot 18.00 bij Energy Expo, aan de Stettinweg 22 in Groningen, de Landelijke Groengasdag plaats. Tijdens die dag krijgt u meer informatie over het rijden op Groengas. Er zijn diverse merken auto's, die op Groengas rijden, beschikbaar voor een proefrit. De dealers en leasemaatschappijen vertellen u graag meer over de voordelen van Groengas. Ook is er een technische ruimte ingericht waar aandacht is voor productie en techniek. De Landelijke Groengasdag wordt geopend door staatssecretaris Joop Atsma en gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh.

Op vrijdag 1 juni 2012 vindt van 10.00 uur tot 18.00 bij Energy Expo, aan de Stettinweg 22 in Groningen, de Landelijke Groengasdag plaats. Tijdens die dag krijgt u meer informatie over het rijden op Groengas. Er zijn diverse merken auto's, die op Groengas rijden, beschikbaar voor een proefrit. De dealers en leasemaatschappijen vertellen u graag meer over de voordelen van Groengas. Ook is er een technische ruimte ingericht waar aandacht is voor productie en techniek. De Landelijke Groengasdag wordt geopend door staatssecretaris Joop Atsma en gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh.

• 10.00 uur: Welkom door Energy Expo Noord-Nederland
  • 10.05 uur: Korte inleiding door gedeputeerde provincie Groningen Piet de Vey Mestdagh
  • 10.15 uur: 'Groengasambities en - activiteiten van het Rijk' door staatssecretaris Joop Atsma
  • 10.25 uur: Officiële kick-off eerste Landelijke Groengasdag door Joop Atsma en Piet de Vey Mestdagh
  • 10.30 uur: Vertrek van 21 Gasunie-Groengaswagens naar Gasunie-hoofdkantoor
  • 14:00 - 15:00 uur: Rondleiding over het terrein van Attero met uitleg over Groengasproductie
  • 15.30 - 16.30 uur: Bijeenkomst voor bedrijven bij Energy Expo
    Sprekers: Age van der Mey (duinn) - 'innovatie Groengas',                       Raymond Gense (voorzitter platform Groengas) - 'Groengas in de mobiliteit' en Marko Kwak (Attero) - 'productie Groengas'
  • 16.30 - 18.00 uur: Netwerkgelegenheid bij Energy Expo
  • Datum: Vrijdag 1 juni 2012 van 10.00 uur tot 18.00 uur
  • Locatie: Energy Expo, Stettinweg 22, Groningen

Aanmelden voor de bedrijvenbijeenkomst kan via: info@energyexpo.nl.

Klimaatneutraal rijden

Groengas is op dit moment de duurzaamste en schoonste brandstof voor voertuigen, vanwege de vele voordelen. Bij Groengas komt weinig CO2-uitstoot en geen fijnstof vrij. Daarmee verbetert de luchtkwaliteit. Bovendien draagt Groengas bij aan de Europese klimaatdoelstellingen en stimuleert het de Nederlandse economie en agrarische sector. Kortom: Groengas maakt klimaatneutraal rijden mogelijk.

Vergelijkbaar met aardgas

Groengas is biogas waarvan de kwaliteit vergelijkbaar is met aardgas. Het wordt onder andere geproduceerd uit groente, fruit en tuinafval, mest en rioolslib. Wat voorheen werd beschouwd als afval of restproduct, wordt nu gebruikt als grondstof voor duurzame energie. Groengas is een veelbelovende ontwikkeling op het gebied van duurzame energie; het kan ook uitstekend worden toegepast in de mobiliteitssector.

Lees op onze website meer over Groengas.