Krimpexperts ontmoeten elkaar in Zijldijk tijdens Werkplaats Topdorpen

Experts op het gebied van krimp en leefbaarheid uit het hele land komen op donderdag 9 december bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen. Dat gebeurt in Zijldijk tijdens de Werkplaats Topdorpen. Netwerk platteland organiseert deze werkplaats in samenwerking met LEADER Hoogeland.

Kennis halen en brengen

In de Werkplaats vertellen inwoners van Zijldijk welke initiatieven zij samen ondernemen. Bijvoorbeeld de bouw van een biovergistingsinstallatie, een speciale buslijn, een particuliere boerderijschool en een dagopvang voor jongeren met een beperking. Onder begeleiding van dorpsgidsen brengen de deelnemers een bezoek aan diverse plekken in het dorp. Vervolgens komt er een casus aan de orde, waarover Zijldijk advies wil ontvangen. Op deze manier komen de deelnemers aan de Werkplaat zowel kennis halen als kennis brengen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorine Rüter, telefoonnummer 033 - 432 60 00, e-mail d.rüter@etcnl.nl.

LEADER Hoogeland

LEADER is een subsidieprogramma van ruim 14 miljoen euro, gefinancierd door de Europese Unie, de provincie Groningen en de acht gemeenten in het Hoogeland. Voor deze subsidie komen initiatieven in aanmerking die een economische impuls geven aan het Hoogeland en de leefbaarheid in het gebied versterken. Organisaties, ondernemers en burgers met vernieuwende ideeen kunnen contact opnemen met de LAG Hoogeland. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl , De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer, Winsum, provincie Groningen en themaleden voor de onderwerpen; bedrijfsleven, landbouw, toerisme, kunst en cultuur, natuur en milieu, welzijn en leefbaarheid.