Kartonproducent Eska wint Groninger Ondernemingsprijs

De Groninger Ondernemingsprijs is dit jaar gewonnen door kartonproducent Eska uit Hoogezand. Het bedrijf werd door de jury verkozen boven internetbedrijf Voys en Bos & Bos catering. De prijs werd donderdagavond 24 november uitgereikt in Martiniplaza in Groningen, door gedeputeerde Henk Staghouwer.

Massief karton

Eska produceert massief karton, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor spellen, puzzels en harde kaften van boeken. Bekende drijven als Gucci en Samsung maak ook gebruik van karton van Eska, voor hun luxeverpakkingen. De jury was onder de indruk van het personeelsbeleid, waarbij aandacht is voor de oudere werknemer én jong talent. Ook de duurzame bedrijfsvoering werd geprezen.

Economische stimulans

De Groninger Ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is bedoeld om het bedrijfsleven in onze provincie een stimulans te geven. De provincie Groningen is een van de sponsoren en wordt door gedeputeerde Patrick Brouns in de jury vertegenwoordigd.