Kamervoorzitter Van Miltenburg doet provincie Groningen aan

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft op vrijdag 3 oktober een werkbezoek gebracht aan de provincie Groningen. Zij deed dat in aanwezigheid van commissaris van de Koning Max van den Berg. Het bezoek ging langs de Energy Academy Europe in Groningen, het werkvoorzieningsschap Fivelingo in Appingedam en het dorp Rottum in Noord-Groningen.

Duurzame energie

De Energy Academy Europe (EAE) is een instituut dat zich bezighoudt met energieonderwijs, -onderzoek, en -innovatie. Van Miltenburg bezocht het Energy Transition Centre (EnTranCe), waar de EAE toegepast onderzoek verricht. Daar kreeg zij van een aantal studenten uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.

Aan de slag

Daarop volgde een bezoek aan het werkvoorzieningsschap Fivelingo, waar Van Miltenburg sprak met werknemers over de Participatiewet. Deze wet treedt in werking op 1 januari 2015 en moet ervoor zorgen dat mensen met een ziekte of handicap en mensen met een bijstandsuitkering die kunnen werken, sneller en gemakkelijker aan de slag gaan.

Aardbevingsschade

Het werkbezoek aan de provincie Groningen werd afgesloten met een rondgang door Rottum, een dorp in de buurt van Loppersum dat te lijden heeft gehad onder de aardbevingen. De Kamervoorzitter en de commissaris bezochten enkele families thuis, waar ze spraken over het leven in het aardbevingsgebied en de bijbehorende problemen. Daarbij werd ook de schade aan de huizen bekeken. De Kamervoorzitter gaf aan de ervaringen te zullen bespreken in Den Haag.