Janny Vlietstra waarnemend burgemeester Marum

Oud-burgemeester Janny Vlietstra (PvdA) is vanaf 13 september 2012 waarnemend burgemeester van de gemeente Marum. Zij bekleedt de functie, totdat in de vacature is voorzien. Commissaris van de koningin Max van den Berg heeft in overleg met de gemeenteraad en de wethouders besloten tot het aanstellen van een waarnemer, vanwege het vertrek van burgemeester Tjeerd van Bekkum. Hij is benoemd tot burgemeester van Smallingerland.

Oud-burgemeester Janny Vlietstra (PvdA) is vanaf 13 september 2012 waarnemend burgemeester van de gemeente Marum. Zij bekleedt de functie totdat in de vacature is voorzien. Commissaris van de koningin Max van den Berg heeft in overleg met de gemeenteraad en de wethouders besloten tot het aanstellen van een waarnemer, vanwege het vertrek van burgemeester Tjeerd van Bekkum. Hij is benoemd tot burgemeester van Smallingerland.

Lange staat van dienst

Vlietstra heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Ze was eerder wethouder van Leeuwarden, burgemeester van Winschoten, gedeputeerde in Drenthe, waarnemend burgemeester van De Wolden en is op dit moment lid van de Eerste Kamer. Vlietstra zal de vereiste eed of belofte afleggen, nadat de benoeming van Van Bekkum tot burgemeester van Smallingerland definitief is geworden.

Voortgang

De aanstelling van Vlietstra is in het belang van de gemeente. De waarnemend burgemeester zorgt ervoor dat een aantal belangrijke projecten door kan gaan, en dat de taak- en werkverdeling tussen de leden van het college van burgemeester en wethouders, in stand blijft.