Jannie Oosterhuis wint fotowedstrijd 'Grunnen in twijen'

De fotowedstrijd 'Grunnen in twijen' is gewonnen door Jannie Oosterhuis met het tweeluik HardZacht. Zij ontving op maandag 1 september in het provinciehuis de prijs uit handen van gedeputeerde William Moorlag en jurylid Harry Cock. De tweede prijs ging naar Pauline Hellema, de derde naar Michiel Kostermans. De foto's zijn tot 1 november te bekijken tijdens een expositie in het provinciehuis.

Prijswinnaars

Het winnende tweeluik van Jannie Oosterhuis is gemaakt in de haven van Delfzijl en onderaan de dijk bij Termunten. De twee foto's van Pauline Hellema zijn vastgelegd op weg naar Niehove: buiten het weidse land met donkere hagelwolken, binnen de huiselijke gelagkamer van café Eissenhoff. De twee foto's van Michiel Kostermans bestaan uit het contrast haast en rust en zijn gemaakt bij het station in Groningen en het station in Saaksum. Kijk voor de winnende foto's op onze Facebookpagina.

Tentoonstelling

Alle ingezonden tweeluiken zijn tot november te bekijken in Atrium in het provinciehuis. De foto's laten een contrast in de provincie Groningen zien, bijvoorbeeld heden/toekomst, vergezicht/detailopname of stad/platteland. In totaal zijn er 114 inzendingen binnengekomen. Daaruit selecteerde een vakjury, bestaande uit fotografen van het tijdschrift Noorderbreedte (Harry Cock, Reyer Boxem en Marieke Kijk in de Vegte), de drie prijswinnaars.

Door de provincie

Tussen 15 september 31 december reizen de 21 mooiste tweeluiken langs de openbare bibliotheken van Leek, Winsum, Bedum, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten, Ter Apel, Veendam, Zuidhorn en Groningen. De exacte data vindt u binnenkort op onze website.

Omgevingsvisie

In de aanloop naar het schrijven van de Omgevingsvisie organiseerden provincie en Stichting Noorderbreedte in het voorjaar van 2014 de fotowedstrijd 'Grunnen in twijen'. De mooiste foto’s krijgen bovendien een plekje in een thema-uitgave van Noorderbreedte, over de Omgevingsvisie.