Interactief bezoekerscentrum Lauwersoog geopend

Bezoekers van Lauwersoog kunnen vanaf nu in Het Informatie Paviljoen (HIP) op een interactieve manier zien wat er te beleven is in het gebied. Het nieuwe centrum is op donderdag 25 april feestelijk geopend door gedeputeerde Yvonne van Mastrigt, wethouder Herwil van Gelder (De Marne) en Jan Oomkes (Stichting Informatievoorziening Nationaal Park Lauwersmeer). Het paviljoen aan Haven 6 in Lauwersoog is wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Informatie voor bezoekers

Bezoekers van HIP kunnen er informatie krijgen over duurzame visserij, het Nationaal Park Lauwersmeer, maar ook over toeristische attracties en de zeesluizen. In de ronde filmzaal draait een film die een indruk geeft van het hele Lauwersmeergebied.

Lauwersoog als economisch en toeristisch middelpunt

HIP is gebouwd in opdracht van de gemeente De Marne, in samenwerking met de provincie Groningen en de Stichting Informatievoorziening Nationaal Park Lauwersmeer. De komst van het paviljoen is de eerste belangrijke stap in de nieuwe plannen voor Lauwersoog. Ondernemers, vissers en overheden werken samen aan de toekomst van Lauwersoog als economisch en toeristisch middelpunt van de regio Wadden en Lauwersmeer.

Lees meer over HIP en het Programma Lauwersoog op onze pagina op de website.