Hoogeland InternetPlatform online

Toeristen en bewoners die meer willen weten over Het Hoogeland kunnen sinds kort terecht op een, overzichtelijke website: www.regiohoogeland.nl. Hierop staat alles wat nodig is voor een dagje uit met cultuur, eten en drinken en andere activiteiten. LEADER Hoogland heeft € 50.000,- aan dit project bijgedragen.

Zoeken en vinden

Op de nieuwe website kan de bezoeker op een eenvoudig manier zoeken op de kaart van Hoogeland naar bijvoorbeeld de restaurants of hotels in de verschillende gebieden. De site is al online, maar de informatie is nog niet compleet. Met de nieuwe website kunnen gegevens van diverse projecten en organisaties eenvoudig met elkaar gecombineerd worden.

LEADER programma Hoogland

LEADER is een subsidieprogramma van ruim 14 miljoen euro, gefinancierd door de Europese Unie, de provincie Groningen en de acht gemeenten in het Hoogeland. Voor deze subsidie komen initiatieven in aanmerking die een economische impuls geven aan het Hoogeland en de leefbaarheid in het gebied versterken.

De LAG Hoogeland is een samenwerkingsverband van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl , De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer, Winsum, provincie Groningen en themaleden voor de onderwerpen; bedrijfsleven, landbouw, toerisme, kunst en cultuur, natuur en milieu, welzijn en leefbaarheid. Mevrouw Rika Pot, burgemeester van Appingedam, is voorzitter van de LAG.