Halve ton subsidie voor nieuwe meetmachine JC-Electronics

Elektronicabedrijf JC-Electronics uit Leek krijgt € 50.000 subsidie van de provincie Groningen voor de aanschaf van een nieuwe meetmachine. Het bedrijf verwacht met deze investering industriële elektronica efficiënter en nauwkeuriger te kunnen repareren. Hierdoor krijgen meer apparaten een tweede leven, wat duurzamer is dan weggooien. Naar verwachting zorgt de investering voor drie tot vijf nieuwe banen.

Duurzaam

De apparaten die bij JC-Electronics gerepareerd worden zijn vaak erg oud. De huidige handmatige manier van werken kost veel tijd en de kans op fouten is groot. Reparatie van deze oude elektronica is tijdrovend. Het risico is groot dat apparatuur afgekeurd en afgevoerd wordt omdat reparatie niet meer lonend is. Hierdoor moeten klanten vaak noodgedwongen een nieuw onderdeel of een volledig nieuwe machine kopen. Dat is niet duurzaam. Met de nieuwe meetmachine kunnen elektronica langer mee.

Kansrijke Leerweg

In 2019 won JC-Electronics de Ondernemingsprijs Westerkwartier en in 2019 de Exportparel. Ook werd het bedrijf uitgeroepen tot beste praktijkleerschool van Nederland. JC-Electronics is een van de zeven deelnemende bedrijven aan het project de Kansrijke Leerweg. Daarbij worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een bedrijfsschool opgeleid met als doel een vaste baan bij het bedrijf.

Groningen@Work

De subsidie komt uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 3, onderdeel van
Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2019-2023 van de provincie Groningen. Het doel van het programma is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Onderdeel van het programma zijn projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers  een beroep op kunnen doen.