Grote onderhoudsbeurt voor N361 Menneweer - Lauwersoog

De provinciale weg N361 tussen Menneweer en Lauwersoog krijgt een grote onderhoudsbeurt van de provincie Groningen. De fundering onder het asfalt zorgt voor ribbels in de weg. Daarom wordt op verschillende plekken het asfalt vervangen. Bovendien nemen we maatregelen aan de kruispunten die de verkeersveiligheid verbeteren. De werkzaamheden gaan eind dit jaar van start.

Schade aan het asfalt

We hebben al eerder geprobeerd de schade te herstellen, maar dat was niet voldoende. Om het probleem van schadevorming op te lossen, pakken we het nu grondig aan. Op de plekken waar de schade het ergst is, breken we het asfalt op, pakken we de fundering aan en vervangen we het asfalt. Op de andere plekken vervangen we alleen de asfaltverharding.  Hierdoor wordt de weg niet alleen prettiger berijdbaar, maar ook veiliger voor alle weggebruikers.

Verbeteren veiligheid

Naast de onderhoudswerkzaamheden nemen we ook maatregelen die de veiligheid op de vier kruispunten tussen Menneweer en Lauwersoog verbeteren. Op dit gedeelte van de weg rijdt veel verkeer, waaronder veel toeristen. Aan beide kanten van de kruispunten komen middengeleiders om de snelheid van het autoverkeer terug te brengen. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers veiliger oversteken.