Groningen swingt tijdens Eurosonic Noorderslag

Dit weekend staat Groningen in het teken van de 25e editie van Eurosonic Noorderslag. Alle muziekliefhebbers verzamelen zich dit weekend in Groningen op zoek naar de leukste bandjes.

Bomvol programma

EuroSonic is een van de grootste showcase festivals van Europa. In totaal spelen er woensdag, donderdag en vrijdag meer dan 200 acts in de binnenstad. Alle hotels zijn volgeboekt en de stad bruist van de muziekliefhebbers. Zaterdagavond is het in De Oosterpoort tijd voor het publieksevenement Noorderslag. Ook hier is het programma bomvol met meer dan 50 optredens uit de Nederlandse popmuziek. Het festival, dat een van de belangrijkste platforms voor de Europese muzieksector is, wordt al jaren mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen.

Gratis concert Grote Markt

Heeft u geen kaartje weten te bemachtigen? Dan kunt u toch genieten van het festival! Onderdeel van EuroSonic/Noorderslag is EuroSonic Air. Op donderdag 13 januari kunt u op de Grote Markt gratis genieten van Waylon, Alain Clark en afsluiter Caro Emerald. Op vrijdag 14 januari maken Rigby, Racoon en Kraak & Smaak de sfeer op de Grote Markt compleet. Op beide dagen beginnen de concerten van EuroSonic Air om 20.00 uur. Verwachtte eindtijd is rond middernacht.

Dynamiek Stimuleren

De provincie steunt Noorderslag omdat het festival een belangrijke stimulerende factor is in de Groninger muziekwereld. Het festival, dat (inter-)nationale bekendheid geniet, is van cultureel en economisch belang en daarmee goed voor de uitstraling van Groningen.