Groningen officieel Hoofdstad van de Smaak 2011

Groningen is vanaf vandaag officieel Hoofdstad van de Smaak 2011. René de Bruin bood deze titel symbolisch aan door gedeputeerde Douwe Hollenga en wethouder Ton Schoor namens de Stichting Hoofdstad van de Smaak de smaaklepel te overhandigen.

Thema 'Eenvoud is goud'

De stad gaat in samenwerking met de provincie een jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten propageren. Er worden festiviteiten georganiseerd onder het predicaat Hoofdstad van de Smaak, waarbij extra nadruk komt te liggen op de landelijke Week van de Smaak van 1 tot 9 oktober 2011. De rode draad is: ‘gezond en eerlijk voedsel, met een pure smaak, met de nadruk op streekproducten’. Vandaag vindt de officiële presentatie plaats op de Biovak beurs te Zwolle. Het centrale thema van Groningen is ‘Eenvoud is goud’. Goud, vanwege eerlijk eten met een gouden rand. Goud ook omdat ‘goud’ in het Gronings ´goed´ betekent en daarom staat voor eerlijke producten van eigen bodem.

Publieksevenementen

Marketing Groningen stelt samen met de gemeente, provincie en regio Groningen-Assen, het programma samen voor 2011. Maandelijks zijn er publieksevenementen met bijvoorbeeld topkoks, smaakwedstrijden en workshops, maar ook de Groninger horeca kan bij deze smaaktraditie aanhaken door Smaakmaker te worden en daarmee de klant te verleiden met regionale producten en pure smaak.

Kijk voor meer informatie op www.hoofdstadvandesmaak.nl.